AIA TAKAFUL HAYAT

AIA in me 3

Assalamualaikum,

Saya Nurussalam Aziz, saya merupakan seorang agen takaful hayat yang berlesen di bawah pengendali AIA Takaful. Apa itu takaful? Secara ringkasnya, insurans @ takaful  adalah PERLINDUNGAN. Ya, memang betul! Itulah tujuan sebenar insurans @ takaful . Disebabkan itulah anda melihat kenderaan, manusia, hartanah dan perniagaan ada insurans @ takaful . Tugasnya ialah melindungi wang anda keluar apabila terjadinya musibah atau kerugian disebabkan oleh beberapa isu seperti kemalangan, kebakaran, penyakit, kos hospital dan lain-lain lagi. Ia dijadikan mekanisma BERTAHAN atau DEFENSIVE di dalam portfolio kewangan peribadi anda. Dengan bahasa mudah sekiranya terjadi musibah @ kecelakaan berlaku kepada diri, keluarga, kenderaan atau perniagaan anda, maka anda memerlukan insurans @ takaful untuk mengelak dari anda menghanguskan duit simpanan, pelaburan, modal dan sebagainya.

Di bawah pelan takaful AIA, anda mempunyai pilihan iaitu:

 1. Takaful Medical Card sahaja (A-Life MedRegular-i). (Life Planner AIA sudah tidak dapat menawarkan kepada bakal-bakal klien)
 2. Takaful Medical Card  + Rider [manfaat tambahan] (A-LifeLink-i). Sila klik sini.
 3. Takaful Investment + Pampasan (Enrich Gold-i). Sila klik sini.
 4. Takaful Investment + Protection (Signature-i). Sila klik di sini.
 • Untuk mengetahui senarai hospital-hospital panel yang bersangkutan dengan AIA Takaful, sila klik sini.
 • Untuk mengetahui senarai hospital-hospital PLATINUM dari AIA, sila klik sini.

Untuk berjumpa dengan perunding takaful anda yang hensem! (kena percaya ni…). Sila SMS, Whatsapp atau Call untuk temujanji.

Nurussalam Aziz (014-333 6369) Ridz One Group Agency

8 comments on “AIA TAKAFUL HAYAT

  • Bole kalau nk submit polisi. Selalunya saya akan ada sesi soal jawab dalam wassap dahulu sehingga owner polisi berpuashati dan ingin submit form polisi. Sila wassap / sms / contact 014-333 6369

  • Wa’alaikummussalam.. takaful bukanlah tempat untuk ‘melabur’ tetapi untuk ‘perlindungan’. Jangan salah pilih platform pelaburan. Mungkin saya boleh suggest untuk invest Unit Trust. Boleh hubungi saya 014 – 333 6369 kalau berminat.

  • Wa’alaikummussalam.. ada je. Ada dua jenis yang bertempoh atau standard. Mungkin boleh berhubung dari whatsapp untuk berbincang lebih lanjut. 014-333 enam tiga enam sembilan.

Sila Tinggalkan Pesanan... Terima Kasih

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s