Cover Note: Bebas Hutang Hidup Senang

sample-3

Pada asalnya, nukilan ini ditulis dan ingin dibukukan kepada para pembaca. Ia ditulis oleh saya sendiri hampir 2 tahun dan seterusnya dihantar kepada ‘publisher‘ yang berminat. Hari berganti hari, bulan berganti bulan dan tahun berganti tahun. Akhirnya untuk menerbitkan buku ini secara fizikal tidak kesampaian. Apabila dilihat, ia disebabkan kekangan wang yang berlaku kepada publisher tersebut. Pada mulanya, saya ingin mencari lagi publisher yang ingin mengambil manuskrip lengkap ini.. apabila difikir kembali alangkah baiknya perkongsian ilmu ini diberi secara atas talian. Ya.. semoga ilmu yang bermanfaat memberi pahala kepada saya selagi ilmu ini digunakan.

Tajuk asal buku ini adalah ‘Daripada Kepompong Hutang Kepada Bebas Kewangan’, namun atas kehendak publisher.. ia telah ditukar kepada ‘Bebas Hutang Hidup Senang’. Namun begitu, kandungan asal (mungkin ada kesilapan ejaan) akan saya kongsikan minggu demi minggu sehinggalah 92 muka surat ini habis di pindah ke atas talian. Namun begitu, hak cipta ini masih terpelihara kepada Nurussalam Aziz iaitu saya sendiri. Tidak dibenarkan mengeluar ulang mana-mana bahagian artikel, ilustrasi dan isi kandungan buku ini dalam apa jua bentuk dan dengan apa jua cara sama ada secara elektronik, fotokopi, mekanik, rakaman atau cara-cara lain sebelum mendapat izin daripada saya.

Segala strategi yang digariskan dalam buku ini mungkin tidak sesuai bagi setiap individu dan tiada jaminan dikeluarkan dalam menghasilkan sesuatu keputusan. Segala nasihat, tips, idea dan cadangan untuk dijadikan panduan asas sahaja kerana ia di tulis berdasarkan pengalaman penulis sendiri. Penulis buku ini tidak boleh dianggap memberikan khidmat perundangan, perakaunan atau khidmat profesional yang lain kepada pembaca. Sekiranya nasihat atau bantuan pakar diperlukan, sila dapatkan nasihat dan khidmat profesional daripada pakar yang berkelayakan.

Tiada jaminan dibuat berkenaan ketepatan atau kesempurnaan maklumat yang terkandung dalam buku ini. Penulis secara khusus tidak bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerugian atau risiko, peribadi mahupun sebaliknya, yang berlaku akibat secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi daripada apa juga kandungan daripada buku ini.

Selamat membaca!

 

(Nukilan 1: Bebas Hutang Hidup Senang)

Sila lihat pada side bar sebelah kanan untuk membaca keseluruhan buku ini atau klik pada link di atas.

Advertisements

Sila Tinggalkan Pesanan... Terima Kasih

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s