Platinum Hospital Panel dari AIA Takaful

Sebelum ini saya mendengar kebimbangan dan keluh kesah dari pemegang polisi takaful dan insuran tentang pembayaran deposit (refundable) yang selalunya mengjangkau RM500-RM1,000 malah ada yang lebih. Pada May 2016, AIA Takaful telah menyenaraikan hospital-hospital yang berada dalam senarai Platinum Hospital Panel AIA daripada Hospital Panel AIA yang biasa (ini kena deposit). Bagus ke Platinum Hospital Panel ni?

Dengan bahasa mudah, apabila ada Platinum Panel Hospital, anda sebagai owner polisi @ orang-orang di bawah anda (plan keluarga @ pasangan) dapat masuk hospital macam ‘VIP person’ iaitu tanpa perlu membayar @ deposit untuk admin fee, registration fee, discharge fee dan sebagainya. Bukan itu sahaja, proses pengeluaran Guarantee Letter (GL) menjadi lebih pendek dan cepat. Jadi, AIA Takaful¬†memudahkan anda untuk proses kemasukkan hospital di mana wang & masa memainkan peranan yang penting kepada setiap individu.

AIA hospital platinum 4[1]Senarai Platinum Hospital Panel AIA – May 2016

Selain itu, dengan mengikut peredaran era teknologi (ni sebenarnya memerlukan syarikat yang mempunyai dana yang kukuh).. AIA telah memudahkan semua orang dan ter’istimewa’ untuk pemegang polisi AIA dengan membina satu aplikasi untuk Tab mahupun Telefon Pintar yang dikenali dengan AIA Locator (boleh download secara percuma). Dengan aplikasi ini, anda boleh melihat panel hospital AIA yang biasa mahupun Platinum panel hospital. Anda boleh telefon hospital, lihat hospital yang berdekatan, harga bilik.. dan lain-lain lagi. memang banyak manfaat kepada anda.. percayalah.

AIA hospital platinum 1[1]Antaramuka AIA Locator (serius kena download aplikasi ni.. free je)

Akhir kata, kalau berminat dengan takaful AIA.. leh contact Nurussalam Aziz (014-333 6369). Tata.

 

Sila Tinggalkan Pesanan... Terima Kasih

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s