Kenali manfaat tambahan (rider) AIA Takaful

Kenali manfaat tambahan (rider) yang ada dalam pelan A-LifeLink (Medical Card+Investment)

1.A-Plus CriticalCare-i (APCC) – Faedah Penyakit Kritikal
Sekiranya orang yang dlindungi menghidap mana-mana daripada 36 jenis Penyakit Kritikal (stage 3 dan 4), pampasan akan diberikan. Ia melindungi sehingga umur 100 tahun atau sehingga penamatan sijil asas yang mana terlebih dahulu.

2.A-Plus Multi CriticalCare-I (APMC) – Faedah Penyakit Kritikal
Sekiranya orang yang dlindungi menghidap mana-mana daripada 36 jenis Penyakit Kritikal (stage 3 dan 4) yang dikategorikan kepada 6 kumpulan, pampasan akan diberikan. Ia melindungi sehingga umur 85 tahun atau sehingga penamatan sijil asas, yang mana terlebih dahulu.

3.A-Plus Early CriticalCare-i (APECC) – Faedah Penyakit Kritikal
Sekiranya orang yang dlindungi menghidap mana-mana daripada 92 jenis Penyakit Kritikal (stage 1, 2, 3 dan 4) yang dikategorikan kepada keparahan ringan, sederhana atau parah. Ia juga meliputi peristiwa Penyakit Kritikal dalam bentuk Angioplasti dan Rawatan pembedahan lain untuk Pernyakit Arteri Koronari Utama. Ia melindungi sehingga umur 85 tahun atau sehingga penamatan sijil asas, yang mana terlebih dahulu.

4.A-Plus WaiverExtra-i (APWE) – Faedah Penyakit Kritikal
Sekiranya orang yang dlindungi menghidap mana-mana daripada 35 jenis Penyakit Kritikal (stage 3 dan 4) atau sebenarnya sebenarnya menjalani pembedahan bagi penyakit (35 jenis penyakit) sebelum umur 100 tahun atau mengalami Hilang Upaya (Menyeluruh dan Kekal / Presumtif) sebelum umur 70 tahun.

5.A-Plus GenNext-i (APGN) – Faedah Penyakit Kritikal
Sekiranya Orang Dilindungi didiagnosiskan mengalami sebarang kerugian atau memenuhi takrifan-takrifan bagi faedah-faedah seperti Faedah Cabaran Kesihatan (kemalangan atau penyakit) atau Faedah Cabaran Perubahan Hidup (kanser peringkat awal / penyakit jantung peringkat awal) atau Faedah Perlindungan Tambahan (kehilangan anggota akibat kemalangan / didiagnosis dengan 35 jenis Penyakit Kritikal. Elaun atau pampasan akan diberikan.

6.A-Plus Venuz-i (APV) – Faedah Penyakit Kritikal (Perempuan sahaja)
Sekiranya Orang Dilindungi (Perempuan sahaja) didiagnos mengalami mana-mana satu kehilangan atau memenuhi takrifan faedah-faedah yang disenaraikan dalam Sijil Takaful. Faedah merangkumi Penyakit Wanita (kanser organ wanita, karsinoma-in.situ, lupus eritematosus sistematik), Faedah Rawatan (lumpektomi / mastektomi / pembentukan semula payu dara, pembedahan organ, pembentukan semula wajah akibat kemalangan, pemindahan kulit, retakan osteoporotik) dan Rawatan Kesejahteraan (ragut, penggantian hormon akibat putus haid, hilang upaya sementara, psikoterapi). Ia melindungi sehingga umur 70 tahun atau sehingga penamatan sijil asas, yang mana terlebih dahulu.

7.A-Plus Venuz-i Extra (APVX) – Faedah Penyakit Kritikal (Perempuan sahaja)
Sekiranya Orang Dilindungi (Perempuan sahaja) didiagnos mengalami mana-mana satu kehilangan atau memenuhi takrifan faedah-faedah yang disenaraikan dalam Sijil Takaful semasa rider ini berkuatkuasa, Pengendali Takaful akan membayar pampasan terhadap Penyakit Wanita, Faedah Rawatan, Rawatan Kesejahteraan dan Faedah Kehamilan (komplikasi kehamilan, anomali kongenital dan kematian fetus / kematian anak).

8.A-Plus Med-i (APM) – Faedah Hospital dan Pembedahan
Orang /Ahli Dilindungi dimasukkan ke dalam hospital, mengalami Pembedahan dan / atau rawatan kecemasan akibat Kemalangan Pesakit Luar disebabkan oleh Hilang Upaya tertakluk kepada pelan faedah yang berkenaan dan terma-terma dan syarat-syarat. Perlindungan ini juga tertakluk kepada pasangan dan anak-anak (maksimum 4 orang anak) dengan had faedah yang sama tanpa berkongsi. Kad perubatan (medical card) akan diberikan kepada orang yang dilindungi. Ia melindungi sehingga umur 100 tahun atau sehingga penamatan sijil asas yang mana terlebih dahulu.

9.A-Plus MedBooster-i (APMB) – Faedah Hospital dan Pembedahan
Manfaat sama seperti A-Plus Med-I (APM) tetapi menawarkan had tahunan yang lebih tinggi dan faedah tambahan yang dipertingkatkan. Harus diambil bersama dengan rider A-Plus Med-I (APM). Ia melindungi sehingga umur 100 tahun atau sehingga penamatan sijil asas yang mana terlebih dahulu.

10.A-Plus Total AccidentShield-i (APTAS) – Faedah Kemalangan
Berlaku kematian akibat kemalangan semasa rider berkuatkuasa dan sebelum tamat tempoh rider, pampasan akan dibayar selain daripada Jumlah Faedah Kematian. Sekiranya anda mengalami kecederaan akibat kemalangan seperti tersenarai dalam sijil Takaful rider, anda layak untuk menerima faedah-faedahnya seperti yang termaktub dalam sijil Takaful rider. Selain Faedah Kematian Kemalangan dan Kecacatan, rider ini juga menyediakan Faedah Hilang Upaya Menyeluruh dan Kekal (PTD), Faedah Hilang Upaya Sementara dan Faedah Pembayaran Balik Perubatan.

11.A-Plus AccidentShield-i (APAS) – Faedah Kemalangan
Berlaku kematian akibat kemalangan semasa rider berkuatkuasa dan sebelum tamat tempoh rider, pampasan akan dibayar selain daripada Jumlah Faedah Kematian. Sekiranya anda mengalami kecederaan akibat kemalangan seperti tersenarai dalam sijil Takaful rider, anda layak untuk menerima faedah-faedahnya seperti yang termaktub dalam sijil Takaful rider.

12.Faedah Keganasan dan Rusuhan Awam (RCC) – Faedah Kemalangan
Melindungi kemalangan akibat serangan, pembunuhan, rusuhan dan kekecohan awam.

13.A-Plus HospitalIncome Extra-I (APHIE) – Faedah Pendapatan Hospital
Apabila dimasukkan ke hospital akibat Hilang Upaya, akan menerima pendapatan harian. Pendapatan harian akan digandakan sebanyak tiga kali jika kemasukkan meliputi ICU. Pendapatan harian hospital yang tersebut tanpa mengira perbelanjaan hospital sebenar yang dicaj. Kadar harian bermula dari RM50 sehingga RM400 sehari.

14.A-Plus DisabilityCash-i (APDH) – Faedah Kematian
Jumlah pampasan yang akan dibayar apabila berlakunya yang mana lebih awal kejadian-kejadian seperti Kematian Orang Dilindungi atau Orang Dilindungi tidak lagi menderita daripada Hilang Upaya Secara menyeluruh & Kekal (PTD) atau Orang Dilindungi mencapai umur 75 tahun.

Ini merupakan penerangan secara ringkas. Untuk mengetahui secara lebih terperinci, boleh hubungi saya di talian 014-333 6369 (Nurussalam Aziz)

Advertisements

Sila Tinggalkan Pesanan... Terima Kasih

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s