AIA Takaful Medical Card + Rider (manfaat tambahan)

20150216_010353

Salah satu pelan yang amat sesuai sekiranya anda menginginkan manfaat tambahan daripada medical card (kad perubatan) yang sedia ada. Pelan ini  dinamakan A-LifeLink-i, di mana ia mempunyai ciri-ciri berikut:

1. Jika anda perlukan tambahan manfaat daripada pelan medical card, maka ia bersesuaian dengan anda. Ini kerana manfaat mengikut ‘citarasa’ anda!

2. Semua perlindungan atau ciri-ciri dalam pelan medical card standalone (A-Life MedRegular-i) akan dimasukkan secara 100% di dalam pelan ini.

3. Tiada peningkatan dalam pembayaran tahunan anda. Bayaran polisi adalah sama dari jumlah bayaran hari ini dan selamanya.

4. Mempunyai pakej untuk individu, pasangan atau keluarga dalam 1 polisi. Satu-satunya polisi takaful di Malaysia yang menawarkan pakej perlindungan SEISI KELUARGA (maksimum 4 orang anak). Had tahunan tidak dikongsi antara pemegang polisi. Lebih nilai kepada wang anda!

5. Perlindungan nyawa + mempunyai tabungan / simpanan.

7. Jumlah perlindungan bertambah setiap tahun (increading sum covered) iaitu sebanyak 1% (tahun ke-2 sijil) sehingga 120% dari Jumlah Perlindungan Asas. Paling best, tiada peningkatan pada bayaran bulanan / tahunan anda!

8. Mempunyai manfaat A-Plus WaiverExtra-i iaitu sumbangan bulanan anda akan dibayar oleh AIA Public Takaful sekiranya berlaku ‘Hilang Upaya Kekal Menyeluruh’ atau menghidapi salah satu dari 35 jenis Critical Illness (stage 3 & 4) atau menjalani pembedahan yang dilindungi. Tak perlu fikir untuk sumbangan bulanan dah, cover 100% tu..

Sila SMS, Whatsapp atau Call untuk berjumpa dengan perunding takaful anda yang hensem! (kena percaya ni…).

Nurussalam Aziz (014-333 6369) PJ Ridzuan Agency

8 comments on “AIA Takaful Medical Card + Rider (manfaat tambahan)

  1. boleh x emel quotation dekat saya?

    nama: Zaid
    pekerjaan: Clinical Instructor
    Besday : 16 /9/1986
    tidak merokok
    Berkahwin (2 anak)
    takaful : Diri sendiri

    Permintaaan:
    – pampasan kematian : 100k
    – pampasan critical illness : 100k
    – Bilik : 150-200
    – Bajet : RM200/SEBULAN

    • saudara Zaid, sudah di’emel’ ke emel yang tertera.

      Secara ringkasnya dengan spesifikasi yang diberi, untuk bilik RM150 (caruman RM185) dan untuk bilik RM200 (caruman RM203).

      Sebenarnya, saya amat galakkan @ mewajibkan ambillah rider ‘Waiver’ kerana AIA Takaful akan membayar & meneruskan polisi sekiranya saudara terkena salah satu daripada 35 Critical Illness (stage 3 & 4) atau Hilang Upaya Kekal/Total Permanent Disable (TPD)

      • ooo.menarik.xlah tinggi sgt. ada kemungkinan tak caruman bulanan akan berubah?
        elaun wad mmg xde kn?

      • caruman tidak berubah sekiranya mengambil polisi yang ada eleman simpanan (draft polisi skrg). Elaun harian wad hospital swasta kena tambah rider (tambah caruman) tetapi dah ‘tersedia ada’ elaun harian wad hospital kerajaan apabila mengambil medical card.

  2. salam..saya lelaki 29 tahun. kalau untuk medical card adakah bayaran setiap bulan akan bertambah mengikut umur kita

    • Salam.. ok, berbalik kepada medical card sebenarnya ada dua cara iaitu:
      – Med Regular-I @ lebih dikenali dengan ‘standalone medical card’: medical ini tiada pampasan mahupun simpanan. Hanya bertujuan untuk medical card sahaja tetapi ia akan BERUBAH CARUMAN setiap 1 hingga ke 5 tahun (bergantung pada umur).
      – LifeLink-i : Ada pampasan, simpanan dan lebih banyak pilihan ‘rider’ (manfaat). Ia boleh dibuat mengikut keseuaian BAJET individu tersebut. Caruman adalah TETAP.

Sila Tinggalkan Pesanan... Terima Kasih

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s