Dividen TH 2014 6.25% + 2% (bonus)

“KUALA LUMPUR, 22 JANUARI 2015 – Lembaga Tabung Haji (TH) hari ini telah mengumumkan Bonus Bagi Tahun Kewangan 2014 kepada para pendeposit TH dengan kadar sebanyak 6.25% sebagai Bonus Tahunan dan tambahan Bonus Haji sebanyak 2.0%. Pemberian bonus tahun ini selain daripada menghargai kesetiaan pendeposit yang sentiasa yakin dan aktif menyimpan dana di TH, ianya juga memberi keutamaan kepada majoriti akaun para pendeposit yang belum menunaikan haji.” – petikan dari laman sesawang tabung haji.

Saya amat bersyukur apabila TH memberi pulangan yang kompetatif jika dibandingkan dengan ASB. Sekurang-kurangnya masyarakat Islam mempunyai alternatif kepada pelaburan yang patuh syariah + berisiko rendah. Namun begitu, pendeposit tidak mempunyai limit untuk meletakkan sejumlah wang sebagai simpanan.

Jika sebelum ini, jumlah bonus hanya dikira pada purata simpanan untuk bayaran haji (RM9,980). Nampaknya TH masih mengunapakai sistem itu pada pemberian bonus dividen (2%) untuk 2014. Kalau pemberian bonus dibuat seperti ASB, memang meletop TH ni. 🙂

Advertisements

Sila Tinggalkan Pesanan... Terima Kasih

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s